5-tjedni AEQ ®program za podizanje emocionalne zrelosti

Cilj ovoga online programa je povećanje emocionalne zrelosti i učinkovitosti.

AEQ metoda®, emocionalnu zrelost definira kao sposobnost osobe da određenu emociju može zrelo i učinkovito prihvatiti i izraziti, pri tome teba zadržati odgovarajuću svijest i svjesnu kontrolu nad njima.

Time je osoba u stanju energiju pojedine emocije koristiti na način da kvalitetnije dolazi u interakciju sa okolinom i postiže željenije,  prihvatljivije rezultate i promjene od onih koji su joj u prošlosti stvorili probleme i držali je u nemoći.

Visoka emocionalna zrelost nam omogućava da gradimo kvalitetne odnose ili izlazak iz nekvalitetnih odnosa.

Starenje i kronološka dob ne moraju nužno značiti i predstavljati emocionalnu zrelost.

Do zrelosti dolazimo na način da se na sve primjereniji način odazivamo svojim racionalnim djelom na dizanje iracionalnog u nama. To uređujemo na način da dovoljno često s dovoljno pozornosti i energije utječemo svojim svjesnim djelom mozga na svoju podsvijest.

Emocionalno smo dovoljno zreli ako znamo kontrolirati svoje emocije i na njih se primjereno odazivamo u različitim situacijama.

Nedovoljna  emotivne zrelosti kratkoročno i dugoročno definira ne mogućnost uređenja problema, ispunjenja želja. Iz toga se vidi koliko dobro se osoba ponaša kao odrasla osoba.

U AEQ metodi® emocije dijelimo na agresivne i pasivne. Agresivne omogućuju promjenu i kretanje. One su potrebne za pokretanje utjecaja prema prvom ili trećem Newtonovom zakonu.

Agresivne emocije omogućuju promjenu stanja. Raspon im je vrlo širok te reakcija na njih različita.  

Pasivne zahtijevaju inhibiciju spontanih somatskih reakcija te rezultiraju povećanom mišićnom napetošću, otežanim disanjem, smanjenom proizvodnjom životne energije kako ne bismo izveli agresivno djelovanje kojim bismo utjecali na smetnje, prijetnje opasnosti ili ograničenja  koja nas okružuju.

Blokirane i potisnute emocije rade višak potencijalne energije u nama koju je potrebno pretvoriti u kinetičku energiju, kako bi njome utjecali na svoju okolinu i promijenili ju, tako da u njoj možemo funkcionirati dovoljno opušteno i po potrebi dovoljno napeto.

Bitno je znati kada koji oblik emocija koristiti na primjeren i učinkovit način.

Kroz program ću Vas učiti:

-5 AEQ vježbi i respiratorne module AEQ disanja ® koje smanjuju  podsvjesnu napetost mišića, proširuju prsni koš i trbušnu šupljinu.

– jasnije ćete osjetiti koje mišiće držite napete te kako se emocionalno odazivate na to

– što je emocionalna zrelosti i kako podići učinkovitost upotrebe emocija

 -razliku između osjećaja i emocija

– kako potisnute i iskrivljene emocije utječu na kronične probleme

– kako možete na učinkovit način, dizanjem emotivne zrelosti prvo umanjiti, te kroz vrijeme ukloniti kronične probleme

Nit vodilja ovog programu biti će kako koristeći svjesni dio mozga možete smanjiti senzorno motornu amneziju(SMA), senzorno motornu otuđenost(SMO) te senzorno motornu iluziju(SMI), što je ključ podizanja i uspostavljanja veće emotivne zrelosti.

Program počinje:

  1. siječnja, putem “Zoom” aplikacije koji će se odvijati od ponedjeljka do petka, u terminu od 19 h u trajanju od 45 minuta po terminu.

 

Cijena 5 tjednog programa iznosi 150€. U slučaju da nakon prva tri dana sudjelovanja shvatite da takav pristup nije za Vas, nudim Vam mogućnost povratka kotizacije u cijelosti.

Stjepan Ostroški, učenik AEQ metode 4. stupnja(1/5), učitelj AEQ metode® 3.stupanj, učitelj AEQ disanja® 2.stupnja, AEQ odnosa® 1.stupnja

Cijena programa: 150,00 €

Prijavite se!