Jednake mogućnosti i jednaki rezultati

U današnjem modernom svijetu koji obiluje energijom i koji je tehnološki razvijen, nudi se mogućnost jednakih rezultata u obavljanju poslova ali i ponašanja i djelovanja za oba spola, što je po strukturalnoj ustrojenosti i obliku štetno i za ženu ali i muškarca. Dugoročno ta entropija prenosi se na potomke i cjelokupno društvo u cjelini.

Danas se muškarac može baviti i raditi poslove i ponašati se kao žena i u tome biti primjereno i kratkoročno učinkovit,  isto vrijedi i za ženu u suprotnom smjeru. Funkcijski danas oba spola mogu biti što žele, ali su u tome neučinkovitiji ako bi funkcijski slijedili ono za što su strukturalno napravljeni.

Iz razloga što funkcija ne slijedi strukturu takve osobe imaju manju kvalitetu života, pate na fizičkom i emocionalnom planu , međutim „prisiljeni“ su na takav način trošiti višak energije i biti neučinkoviti zbog neuređenosti okoline i odnosa u kojima su odrastali i po kojima je kreirana njihova podsvijest.

Mržnja između spolova uglavnom je rezultat projekcije mržnje prema roditeljima, koja se sada može otvoreno projicirati na drugi spol jer promjene u društvu to dozvoljavaju. Danas mržnju prema majci možemo pretvoriti u mržnju prema ženi i ostati samac jer nam moderno društvo to omogućuje i ne tjera nas na brak i roditeljstvo.

 U prošlosti je ovo stanje ostalo potisnuto jer je primjerice žena zbog neravnopravnosti bila prisiljena živjeti sa muškarcem iako ju je on činio nemoćnom, dok danas može preživjeti bez muškarca.

Zbog nedovoljne emocionalne zrelosti ništa bolje nije niti u partnerstvu ukoliko svoje agresivne entropijske emocije ne koristimo za regulaciju onoga što nas smeta i ograničava iz prošlosti, te tako postajemo sve nezadovoljniji i neučinkovitiji u sadašnjosti, što utječe i na budućnost.

Cjelokupno gledajući najviše zabrinjava porast muškog razmišljanja, utjecaja i djelovanja kod oba spola, jer čovječanstvu uskraćuje sposobnost da se brine o odrastanju, da zna raspodijeliti vrijeme, dobra i pažnju za razvoj djece i sebe te razviti suosjećanje, ljubav, žrtvovanje, da djeluje po ženskom principu i funkciji.

Znati prihvatiti manju bol i entropiju u sadašnjosti , sprječava veću bol i entropiju u budućnosti a to je ono što je danas zbog neracionalnosti i ugode način razmišljanja oba spola.

Oba spola danas mogu funkcionirati i preživljavati kao jedinke ali je učinkovitije i pametnije udružiti snage, djelovati po načelu funkcija, struktura te tako znati raspodijeliti resurse, znanje, energiju, za budućnost i nove naraštaje, kada nakon obilja, razdoblja debelih krava zbog muškog utjecaja i prevlasti  dođe razdoblje mršavih krava, koje traži način razmišljanja i djelovanja po ženskom principu kako bi se izvukli iz toga perioda.

Prepoznavanje i uočavanje razlika između funkcije i strukture omogućuje nam učenje AEQ vježbi i razumijevanje načela zakonitosti AEQ metode, koje stvore trenutnu nelagodu , time približe istinu i nude mogućnost promjene djelovanja i ponašanja koje nas u sadašnjosti ograničavaju.